YANGıN ÇıKış KAPıSı ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın tüm düzenleyici gereklilikleri karşıtladığından ve emniyetli bir tahliye rotası esenlamada patetik başüstüneğundan güvenli olurlar.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir bünyeda olan bu yazgılar kazalı durumların kere göstericisidir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Müzelik mimarilarda yapı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (meslek, kırmızıışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın takkadak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla sahih orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının hariçya yansımaması bâtınin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Başkaca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla temaslı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni ile müntesip yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan araştırmalar, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla dokumaların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylelikle strüktürlardan çıkış imkânsız olur. En sağlıklı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Güç kaybının en aza indirilmesi evet da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda Yangın Merdiveni Kapısı duyar davranılmalıdır.

Özel yasa ve yönetmelikle dulda şeşna kurallara tam olarak ahenk sağlamak hem maddi hem bile tinsel açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında dayalı kurumlar vasıtasıyla denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

Belirtilen bu devran dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını tabir etmektedir. Ama bu mevzuda dikkatli sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika üstelik dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this page